Головна | Увійти | RSS | Пошук:
Saturday, October 25, 2008
Студентське радіо НаУКМА


Меню

Опитування

Ваше ставлення до новин Школи журналістики в ефірі радіо "К:)ВІТ"

Результати

Loading ... Loading ...

Фото:галерея

DSC_0144_resize.JPG

Рубрики Новин


Підписка на новини:




Наші новинні потоки:
RSS 2.0 Feed

ЖЖ-Синдикація


Коментарі


Ім'я:

Пароль:



Register

Друзі та партнери

Український Формат – Тільки справжня українська музика!
192 - продиктовано самим життям
БОНЕТ-Студентський портал Києво-Могилянської академії
Gurto.NET. "Kyiv-Mohyla Academy Hostel" Site
Екоклуб "Зелена Хвиля"

“Аз”: вистава з історією

October 17th, 2008 by AgataKristi

29 вересня Театральний Центр Києво-Могилянської Академії запрошував на феєричну виставу “Аз”. Щоправда, самі актори називали це видовище моралітетом на 1 дію. «Аз» вразив глядачів своєю динамікою та колоритним наповненням.

Дуже вдало був переданий задум режисера Андрія Приходька щодо акторського складу у якому брали участь сучасні студенти Могиляки поруч із вже відомим фолькгуртом «Божичі», до речі, диски якого можна було придбати на місці.

Вистава відбувалась за умовним довгим столом та на ньому. Проте рухи акторів не були скованими певною площиною, вони вільно пересувались усією кімнатою, а вже під час перегляду стало зрозумілим прохання «не займати прохід», адже там час від часу з’являлись то пекельні чудовиська на ходулях і янголи, то табуни учнів та інші чудернацькі герої.

В основу сюжету лягла одвічна історія багача і бідного Лазаря, яка вдало доповнилась іншими ситуаціями та героями, і, відверто кажучи, вразила своєю грою. Так, до прикладу, на початку вистави глядачеві була надана можливість стати ще ближчим до сюжету - були роздані напої (безалкогольні), паралельно з тим, що в той ж момент на сцені герой піддавався спокусі надпити вина з келиха, який принесла йому жінка, що походила на якусь богиню.

Коли провести невеличкий екскурс в історію, то можна виявити, що вистава «Аз» була зіграна за п’єсою невідомого автора, яку понад 300 років тому грали їх попередники – спудеї кінця 17 початку 18 століття. У 1701 році могилянські викладачі і спудеї привезли її у Москву з нагоди відкриття Московської Академії, і таким чином вона збереглась в анналах історії як одне з небачених раніше чудес.
Судячи із жвавої реакції глядачів вистава справила на них враження.

А на додачу даний захід ще й послугував молодим людям певним усвідомленням того, наскільки цінно бути студентом, адже вхід за наявністю цього гордовитого титулу «студент» складав лише половину вартості квитка :)
Тож в головах глядачів залишилось місце для фантазії, а розв’язка вистави наштовхнула на роздуми, пов’язані із одвічною суперечкою тіла і душі.

Христина Гладка

Рубрика: Новини |

Коментарі:

  1. APOLOGET

    Дякую, Христинко, за теплі слова.


Прокоментувати: